مارگارت ماهی

mahy

مارگارت ماهی (Margaret Mahy)‏ نویسندهٔ برجستة آثار کودکان در نیوزیلند ازجمله نويسندگانی است كه كتابدار كودك نيز بوده است.

    مارگارت ماهی در سال 1936 ميلادی در شهر فاكاتانی در نیوزیلند متولد شد و در سال2012 در همين كشور درگذشت. او بزرگ‌ترین فرزند از میان پنج فرزند خانواده بود. پدرش که کارگر پل سازی بود اغلب برای فرزندانش داستان‌هايی پرماجرا می گفت که بعدها روی نوشته‌های او تأثیر گذاشت. مادر مارگارت معلم بود. مارگارت نخستین اثرش، هری بد است را وقتی نوشت که هفت سالش بود. او به دبیرستانی محلی رفت، تحصيلات عالی خود را در کالج دانشگاهی اوکلند و کالج دانشگاهی کانتربری گذراند و در سال ۱۹۵۵ فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۹۵۶ مارگارت در دانشکدهٔ کتابداری نیوزیلند ولینگتون آموزش کتابداری ديد و سپس به عنوان کتابدار در خدمات کتابداری کریسچرچ در پتون مشغول به کار شد و در سال ۱۹۷۶ کارش را درمقام كتابدار كودك در کتابخانه عمومی کانتربوری آغاز کرد. در طول این مدت روزها كار می كرد و شب‌ها می نوشت. او كار نويسندگی اش را با نوشتن داستان‌هایی در مجلة مدارس نیوزیلند آغاز کرد و نخستين كتابش در سال ۱۹۶۹ منتشر شد. از آن پس كتاب‌های كودك و نوجوان متعددی نوشت كه برای او جوايز ملی و بين المللی ارزنده ای ازجمله مدال كارنگی و جايزه‌ی‌هانس كريستين آندرسون را به ارمغان آورد.

    كتاب‌هايی كه مارگارت ماهی برای كودكان نوشته ، سرشار از ماجراهای جالب و هيجان انگيز و زبانی غنی و طنزآميز است. او در كار كتابداری اش نيز مبتكر و پرجنب و جوش بود و هنگام كتابخوانی و قصه گويی برای كودكان خردسال تغییر لباس می داد و داستان را با حالتی نمایشی تعریف می کرد. او درباره‌ی تأثیر کار کتابداری بر کارنویسندگی‌اش می گوید:« کتابداری بدون شک مرا در نویسندگی‌ام کمک می کرد، زیرا مرا بیشتر کتابخوان کرد و من همیشه به کتابخوانی علاقه‌ی بسیار داشتم. ازنظر من خواندن ونوشتن دو جنبه‌ی مختلف عملی خلاقانه اند. »

    از اين نويسنده كتاب سفرجادويی پنج خواهر ترجمه‌ی پروين علیپور، دخترماه ترجمه‌ی نيلوفرمهديان، دختری كه درمهتاب خود را شست ترجمه‌ی شهلا انتظاريان و بزرگ ترين نمايش خارج از زمين ترجمه‌ی شاهده سعيدی منتشر شده است.

ترجمه و تدوین: شاهده سعیدی

منابع: سایت‌های اینترنتی http://christchurchcitylibraries.com/margaretmahy; http://izquotes.com/author;http:// wikipedia.org

mahy1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

خشونت همزاد بشر

خشونت همزاد بشر است. به جرأت می توان گفت هیچ آیینی تا کنون نتوانسته این کیفیت و نگرش را از ذهن و دل آدمی بزداید. شاید علت اساسی آمدن بسیاری از آیین های الهی بیش از هر چیز ، رفع خشونت ، یا دست کم تعدیل آن از زندگی آدم […]

کمک به طرح های کانون